Vene propaganda jättis PBK eetrisse vaid saated paranormaalsetest nähtustest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline pilt teletorni Nõukogude vägede eest kaitsnud leedulastest.
Ajalooline pilt teletorni Nõukogude vägede eest kaitsnud leedulastest. Foto: AFP/PM

Leedus valminud uudisteprogramm vaheldumisi mingisuguse, tõenäoliselt Lätis toodetud saatega paranormaalsetest sündmustest on kõik, mida nüüd Pervõi Baltiskii Kanali (PBK) eetris ööpäev ringi näha saab, kirjeldab politoloog Tomas Janeliūnas.

Vastavalt Vilniuse kohtu 14. oktoobri otsusele on kolmeks kuuks keelatud kõigi PBK väljaspool ELi tehtud saadete edastamine. Janeliūnase sõnul oli nii riigi esindajate kui ka avalikkuse hukkamõist 1991. aasta jaanuarisündmusi mõnitanud ja väänanud saatele üksmeelne. «Osa Leedu firmasid tõmbasid PBKst oma reklaami välja kohe, kui skandaal puhkes,» lisas ta.

Jalgadega hääletas isegi PBKd vahendava Baltic Media Alliance’i Leedu juht Jolanta Butkevičienė. «Isegi asjaolu, et BMA ainult edastab telekanaleid, ei vabasta firmat vastutusest,» leidis ta. «Ma olen sügavalt veendunud, et see programm pole mitte ainult ekslik, vaid ka provokatsioon Leedu riigi vastu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles