Kadunud lemmiklooma otsinud naised said mupolt trahvi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trahvikviitung
Trahvikviitung Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna munitsipaalpolitsei karistas tänavatel isevalmistatud kuulutuste abil oma kaduma läinud lemmikloomi otsinud naisi ja kuulutustega tööd otsinud mehi trahvidega.

Kahel Tallinna elanikul - Tiina-Maril ja Piretil - kadusid koerad, mistõttu naised hakkasid oma lemmikloomi kuulutuste abil otsima. Pärast kuulutuste ülesseadmist suuremate poodide juures ja oma kodukandi tänavatel said nad aga kõne munitsipaalpolitseist, kes käskis neil ilmuda muposse väärteoprotokolli koostamisele, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Pealtnägija».

Tallinna munitsipaalpolitsei direktor Kaimo Järvik kinnitas, et Tallinna heakorraeeskirjade järgi ei tohi keegi oma suva järgi mingeid teateid linnas kleepida.

«Ilmselgelt pandi kuulutused niisugustele kuulutuskandjatele, mis ei ole legaalsed ja selliste teadete panemine on karistatav,» nentis Järvik.

Mupo juht tunnistas samas, et linnas ei ole kuulutuste jaoks tulpasid, kuhu linlased saaksid oma teateid riputada.

Tiina-Mari leidis oma koera neli päeva pärast kuulutuste kleepimist, Piretil aga pole seni õnnestunud oma lemmikut leida. Tiina-Marit trahvis mupo koera otsimise eest 240 krooni suuruse trahviga.

Mupo trahvis ka töötuid ehitajaid, kes pakkusid Nõmme ja Männiku piirkonna tänavapostidele kleebitud kuulutustes aiakoristust ja puhastusteenust. Mehed said 480 krooni trahvi ning nad pidid postidele kleebitud kuulutused eemaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles