Suursaadikud: Eesti võiks olla palju enesekindlam

Sigrid Kõiv
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suursaadik Schrömbgens, 
professor Kasekamp ja suursaadik Subrenat korp! Rotalia vapisaalis üleeile, 7. novembril.
Suursaadik Schrömbgens, professor Kasekamp ja suursaadik Subrenat korp! Rotalia vapisaalis üleeile, 7. novembril. Foto: Peeter Langovits

Eriti Eesti-suguse riigi puhul on isikute küsimus kesksel kohal. Kui Euroopas kõneleb ulatuslike teadmistega ja oma tahtega poliitik, ununeb teistel ta koduriigi väiksus, rääkisid vestlusringis suursaadikud Gerhard Enver Schrömbgens (Saksamaa), Jean-Jaques Subrenat (Prantsusmaa) ja Tartu Ülikooli professor Andres Kasekamp.  

Te mõlemad olite oma riigi suursaadikud Eestis väga keerulistel aegadel, 1998–2002. Võrreldes toonase ajaga, mis on kõige silmatorkavam areng, mida te siin praegu näete?

Gerhard Enver ­Schrömbgens: Ma olen Eesti arengut interneti vahendusel ikka jälginud. Minu arvates on demokraatia Eestis muutunud veel iseenesest mõistetavamaks ja tugevamaks, kui see oli 1990ndate lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles