Siim Kallas käis VEB fondi komisjonis aru andmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti Panga kunagine president Siim Kallas (pildil esiplaanil koos VEB fondi uurimiskomisjoni juhi Rainer Vakraga) esitas eile riigikogus VEB fondi uurimiskomisjonile avalduse, kus kutsus komisjoni liikmeid kasutama oma mõistust ja rahulikku meelt, et «lõpetada valesüüdistuste ja väljamõeldiste keeris, mis ümbritseb VEBi nõuete registri loomist ja tööd».


«Seni avaldatud dokumentide põhjal pole tõestatud, et keegi oleks kedagi riisunud või et keegi oleks midagi varastanud. Võõra raha omastamise kohta pole ühtki tõendit. Pole ühtki dokumenti, mis tõestaks, et mõni pangatehing on olnud ebaseaduslik,» märkis Kallas eile tehtud avalduses. «Minule teadaolevalt ei ole 20 aasta jooksul ükski ettevõte ega üksikisik ei Eestis ega Venemaal pöördunud uurimisorganite poole avaldusega, et seoses VEBi registriga on riisutud talle kuulunud vara.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles