Liiklusekspert: auto võtmete sattumine lapse kätesse on autojuhi räige rikkumine

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/ Scanpix.

Tunnustatud liiklusekspert ja sõiduõpetaja Johannes Pirita arvates saab eilses Paldiskis juhtunud traagilises õnnetuses, milles viieaastase lapse käivitatud auto rataste all hukkus eakas naine, ette heita vaid lapsevanematele, kes ei suutnud ära hoida auto sattumist väikese lapse kätesse.

Paldiskis eile juhtunud traagilise liiklusõnnetuse tõttu on alustatud küll kriminaalmenetlust, kui avarii põhjutanud viieaastane laps ei ole kriminaalvastutuse eas ning uurimine lõpeb tõenäoliselt süüdistust esitamata.

Pirita sõnul peab autojuht tagama, et tema sõiduk ei satuks võõrastesse kätesse. «Selles mõttes on auto võtmete sattumine lapse kätesse juhi poolt räige rikkumine,» nentis Pirita.

Pirita väitel ei saa aga autot kasutanud perele ette heita seda, et nad parkides jätsid masinale sisse tagurpidikäigu. «Käigu sissejätmine on levinud moodus takistamaks auto iseeneslikku liikumahakkamist,» ütles Pirita.

«Alati ainult käsipiduri pealetõmbamisest ei piisa, sest see ei pruugi töötada. Mina jätan kallakule pargitud autole alati käigu sisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles