Tartu veski võistleb itaallastega

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pastavormist väljuvad makaronid Dobele veskis enne pakkimiskõlblikuks kuivatamist.
Pastavormist väljuvad makaronid Dobele veskis enne pakkimiskõlblikuks kuivatamist. Foto: Tartu Mill

Viie aasta eest Lätis Dobeles sealse suure jahuveski põhiomanikuks saanud Tartu Mill hakkab jahvatama pastajahu, millest tehtavad makaronid ja muud pastatooted ei tohiks panna itaallasigi nina kirtsutama.

Tartu Milli juhatuse liige Uuno Lausing kinnitas, et poolteist aastat tagasi Dobeles alanud makaronitootmine ning müük Balti turul on läinud hästi, kuid nüüd on aeg astuda järgmine samm. Tulevast kevadest tahab ettevõte lõpetada pastajahu ostmise ning hakata seda durumnisust ise jahvatama.

Eelmisel kolmel aastal on 90 protsendi ulatuses Tartu Millile kuuluvas Dobele tehases tehtud uuendusi 20 miljoni euro eest, sel aastal kaheksa miljoni euro jagu. Äsja hakkas tööle Dobele tuliuus spagetiliin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles