Usumees lavastas enese mõrva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2002. aasta sügisel leiti Raplamaal üksildase kruusatee pervelt endise KGB kaastöötaja Voldemar Holmi kuulihaavaga surnukeha. 1980. aastate keskel kasutasid vabadusvõitlejad meremehena töötanud Holmi vahemehena kirjavahetuses Rootsi eestlastega, ent enne kirjade välismaal postipanekut viis ta need KGB-le üle lugeda.

Usumeheks hakanud Holmi surma asjaolusid uurima asunud keskkriminaalpolitsei kahtlustas algul, et maantee pervel kuulekalt põlvitanud mehele võis püstolist kuuli pähe lasta mõni tema pärast kannatanud inimene. Tõde peitus aga mujal. Selgus, et lasteaedade toitlustamisega tegeledes majandusraskustesse sattunud Holm oli sõlminud kahe miljoni krooni suuruse elukindlustuse. Tema surm oleks nii lahendanud kõik lähedaste rahamured.

Nii rääkis Holm enda tapmiseks nõusse kunagise tuttava KGB päevilt. Holm luiskas mehele, et vähkkasvaja tõttu polevat talle palju elupäevi jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles