Martti Marksoo ja Virge Ong: koolide rahastamise segane mäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virge Ong
Virge Ong Foto: Arvet Mägi

Martti Marksoo ja Virge Ong kirjutavad hämmeldusest koolijuhtide seas, mille on põhjustanud kooskõlastusringil olev valitsuse määrus. Vaatamata pingutustele pole määruse autoritelt aga selgitusi saadud.

Käes on eelarveaasta lõpp ja nagu ikka on kuumim päevapoliitiline teema riigieelarve ja sellest suure osa neelav haridus, millest omakorda kuumim valdkond on koolide rahastamine ja õpetajate palgad. Teadupärast on kooskõlastusringil valitsuse määruse rakendusakti kavand «Valdadele ja linnadele üldhariduskoolide pidamiseks ettenähtud sihtotstarbeliste eraldiste jaotamise ja kasutamise tingimused ja kord» (24.10.2013), mis on nii omavalitsus- kui ka koolijuhtide seas palju küsimusi ja hämmingut tekitanud.

Vaatamata pingutustele ei ole siiamaani õnnestunud eelnõu autoritelt mingeid selgitusi saada. Ei saanud vastuseid ka need haridusinimesed, kes vaatasid 6. novembri ERRi saadet «Foorum». Kuid tavakodanikule võis ministri vaoshoitusest ja demagoogilistest väljaütlemistest jäädagi mulje, et kõik on ju korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles