Mardisandid tegid riigikogule pöördumise

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogus käisid täna külas mardisandid ning andsid laulude ja tantsude esitamise järel parlamendi esindajatele üle manifesti pealkirjaga «Mardisoovid ehk 540 kiri Riigikogule».

Lapsi tervitasid riigikogu aseesimees Jüri Ratas ning riigikogu liikmed Kadri Simson, Helmen Kütt, Mart Nutt, Mart Meri ja Väino Linde.

Mardisandid soovivad pöördumises, et riigijuhtidel jätkuks usku ja tahet hoida peret püsimas ja lapsed kasvamas ning kindlustada ja arendada vabadusele, õiglusele ja õigustele rajatud riiki. «Lapsed on Eesti suurim loodusvara, rahvuslik rikkus, mida tuleb hoida. Kui lapsed kasvavad, siis kasvab majandus, siis on viljaõnne ja karjaõnne, siis on tagatud eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimine läbi aegade,» seisab kirjas.

Jüri Ratas tänas mardisante, kes riigikogule igal aastal õnne soovivad ja toovad ning lubas, et nende pöördumine loetakse riigikogu täiskogul ette.

Riigikogu külastanud mardisandid õpivad Vanalinna hariduskolleegiumis, Kohila mõisakoolis, Püha Miikaeli koolis, Johannese koolis ja Toomkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles