Rapla libainkassaatorid saadeti kohtu ette

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Prokuratuur saatis kohtusse mehed, kes eelmise aasta 2. novembril inkassaatoritena esinedes petsid Rapla pangakontorist välja üle 3 miljoni krooni.

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis käesoleva nädala alguses kohtusse 41-aastase Illari ja 33-aastase Andruse, keda süüdistatakse suures ulatuses ja grupi poolt toime pandud kelmuses, vahendas prokuratuuri pressiesindaja.

Süüdistuse kohaselt lõid mehed mullu 2. novembri hommikul Raplas asuvas pangakontoris pangatöötajale ebaõige ettekujutuse inkassatsiooni õigsusest ning
petsid sel moel «libainkassaatoritena» välja üle 3 miljoni krooni.

Politsei jõudis kahtlustatavate, seni kriminaalkorras karistamata Illari ja varem kolmel korral kriminaalkorras karistatud Andruse jälile nädalapäevad hiljem. Vahi
alla võeti mehed 13. novembril. Kelmuse kolmas osaline, 41-aastane Arvi Salong, on jätkuvalt tagaotsitav.

Karistusseadustik näeb suures ulatuses ja grupi poolt toime pandud kelmuse eest ette ühe- kuni viieaastase vangistuse.

Kriminaalasja hakatakse arutama Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas. Täna toimunud eelistungil määrati, et esimene kohtuistung algab 8. juunil kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles