Pillimeister kogub sõjaväekiivreid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillimeister Aare Nõmm on töökorda seadnud järjekordse flöödi. Pärast selle üleandmist tellijale saab ta jätkata kiivrikogu tutvustamist, et siis tõtata kaitseliidu koosolekule.
Pillimeister Aare Nõmm on töökorda seadnud järjekordse flöödi. Pärast selle üleandmist tellijale saab ta jätkata kiivrikogu tutvustamist, et siis tõtata kaitseliidu koosolekule. Foto: Kristjan Teedema

Kui maaliklassiku Elmar Kitse moodi ütelda, siis: Tartu linn on palju võitnud, Aare Nõmm on sisse sõitnud. Ja sõitnud mitte korraks, vaid koos perega päriselt elama. Võitu jagub nii kultuurialale kui ka militaarsfääri.

Kaks aastat tagasi tartlaseks hakanud Aare Nõmm on pillimeister, kes piiritleb oma tööd puupuhkpillide klassikalise poolega. Sama pilliperekonna jätsulikuma osa eest hoolitseb Hando Põlluste. Rohkem professionaale sellel alal Eestis ei olegi.

Nii et nüüd ei ole noorel või vanal muusikul enam tarvis sõita viga saanud flöödiga Tallinna või Helsingisse – Soome pealinnas käib Aare Nõmm pillimeistri ametis kindlas rütmis praegugi. Piisab jalutuskäigust Jaama tänavale tema Tartu-koju. Selles jätkub ruumi ka töökojale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles