Kas telefon võib taskus plahvatada?

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on paari aasta vanune iPhone 3G, mille aku on paisunud, lõhkudes nii korpuse kui painutades tugevalt seadme emaplaati.
Pildil on paari aasta vanune iPhone 3G, mille aku on paisunud, lõhkudes nii korpuse kui painutades tugevalt seadme emaplaati. Foto: Apple’i kasutajate foorum

Ebakvaliteetsed akud ja laadimisseadmed ning ebaühtlane elektripinge võivad kaasa tuua telefoni süttimise. Selliseid juhtumeid on õnneks siiski vähe.

Kuigi telefonide ja tahvelarvutite süttimine ja plahvatamine on erandlik nähtus, võib kasutajate foorumeid uurides leida juhtumeid, kus seadme aku on paisunud, suitsema hakanud või isegi plahvatanud.

Eelmisel nädalal tuli uudis Austraaliast Canberrast, kus Vodafone’i esinduskauplusest evakueeriti inimesed, kuna stendil oleva uue iPad Airi laadimisliidesest hakkas suitsu tulema ja sädemeid lendama. Tahvel­arvuti põles tuletõrjujate saabumiseni, muutudes täiesti kasutamiskõlbmatuks. Õnneks keegi viga ei saanud ja vara on öelda, mis oli tulevärgi põhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles