Komisjon eelistab üldist mainereklaami piiramist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusügiseste valimiste eel kutsusid keskerakondlastest Tallinna linnajuhid inimesi välireklaamiga heakorratöödele.
Tänavusügiseste valimiste eel kutsusid keskerakondlastest Tallinna linnajuhid inimesi välireklaamiga heakorratöödele. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu põhiseaduskomisjon on seisukohal, et kui piirata mainekampaaniate korraldamist enne kohalikke valimisi, tuleks samasugust keeldu laiendada kõigi valimiste eelsele ajale.

Eile komisjonis arutlusel olnud reformierakondlase Valdo Randpere algatatud eelnõu keelustaks kolm kuud enne valimisi kohalike omavalitsuste raha eest reklaami ja mainekampaania tegemise. Eelnõu eesmärk on seada selgemad piirid kohaliku omavalitsuse raha kasutamiseks volikogu valimiste perioodil ning tagada, et avalikest vahenditest ei rahastata varjatult erakondade, valimisliitude ega üksikkandidaatide valimiskampaaniaid.

«Me arutasime eelnõu pikalt ja põhjalikult, kõlama jäi arusaamine, et eelnõu sellisel kujul on ainult üks lüli suuremast tükist ning vajaks laiemapinnalist regulatsiooni,» ütles põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles