Armstrong lubab uurijatele tõtt rääkida

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel aastal dopingu tarvitamise eest oma seitsmest mitmepäevasõidu Tour de France’i võidust ilma jäänud jalgrattur Lance Armstrong  ütles BBC-le, et on valmis dopingu tarvitamisest rääkima ka uurijatele, kui teda seejuures õiglaselt koheldakse.

«Kui kõigile määratakse surmanuhtlus, siis olen ka mina sellega nõus. Kui kõik mõistetakse õigeks, siis ma oleksin sellega rahul. Kui kõigile määratakse kuue kuu pikkune karistus, siis nõustun ka sellega,» filosofeeris Armstrong BBC World Service’ile antud intervjuus.

Rahvusvahelise Jalgratta Liidu uus president Brian Cookson tahab kokku panna aga uue uurijate komisjoni, kes uuriks dopingu tarvitamist jalgrattaspordis. Ühtlasi on Cookson juba mõista andnud, et ülestunnistuste korral on UCI valmis kaaluma Armstrongi võistluskeelu lühendamist või koguni tühistamist, kuid selle peab heaks kiitma ka antidopinguorganisatsioon WADA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles