Juhtkiri: pehkinud elektripostide vääramatu jõud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrreldes 2005. aasta jaanuaritormiga olevat elektriga varustamine paremaks läinud. Siiski, kui kaks nädalat tagasi möllanud tormis jäi elektrita 160 000 majapidamist, Eesti Energial kulus voolu taastamiseks enam kui nädal ning tormikahju lõplikuks likvideerimiseks läheb veel paar päeva, siis arenguruumi veel on.

Paraku on 300 euro eest riknenud kaupa maapoele suur kahju. Talupidamine, mille elektriarved on kuus 800–900 eurot, ootab aga õigustatult palju kvaliteetsemat teenust ega taha pärast tormi 2000 eurot korstnasse kirjutada.

Muidugi ei saa keegi olla vääramatu jõu eest sajaprotsendiliselt kaitstud. Ent kui paljud maaettevõtjad tunnevad ikkagi, et iga väiksemgi tuulehoog viib voolu, siis seda ei saa mõõta ainult keskmise rikkestatistikaga. Voolukatkestuste minutid võivad aastate võrdluses näidata küll kena kahanemist, kuid ettevõtjale tähendab see ometi kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles