Ülikoolide koostööprojekt lendab korstnasse

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinifüüsika õppejõu Kalle Kepleri sõnul vajavad meie haiglad vastava ala spetsialiste, ent Eesti tippude Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli koostöö läks paraku vett vedama.
Meditsiinifüüsika õppejõu Kalle Kepleri sõnul vajavad meie haiglad vastava ala spetsialiste, ent Eesti tippude Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli koostöö läks paraku vett vedama. Foto: Jassu Hertsmann

Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli lepe näeb ette, et meditsiinitehnika ja -füüsika ühise õppekava rahalise poole eest vastutab tehnikaülikool, kuid ainepunkti tasus pole seni üksmeelele jõutud.

Alles läinud sügisel leppisid Tartu Ülikool ja Tallinna Tehnikaülikool kokku biomeditsiinitehnika ja meditsiinifüüsika ühisõppekava rakendamises ning suvel võeti vastu ka esimesed tudengid, ent viimaseks need jäävadki.

Raha kulus uhkesti. Magistriastme ühisõppekava valmistati ette aastaid ja seda tehti Euroopa Sotsiaalfondi projektirahaga – õppekava ettevalmistamiseks andis Euroopa Sotsiaalfond 4,8 miljonit krooni ehk 307 000 eurot. Ja nüüd, keset õppeaastat, kemplevad Tartu Ülikool (TÜ) ja tehnikaülikool selle üle, kui palju peaks tehnikaülikool TÜ-le ühe meditsiinifüüsika ainepunkti eest maksma – kas 45 või 66 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles