Kohus arutab ekspankuri väljaandmist Venemaale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna halduskohus arutab Omski ekspankuri Aleksandr Dmitrievi kaebust justiitsminister Hanno Pevkuri otsusele ta Venemaale välja anda.

Tallinna halduskohus võttis Aleksandr Dmitrievi kaebuse menetlusse, kui mehe advokaat vaidlustas justiitsministri otsuse ta Venemaale välja anda, vahendab Õhtuleht.

Keskkriminaalpolitsei pidas Venemaa taotlusel rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud AK Bars Banki Omski filiaali endise juhi Aleksandr Dmitrievi kinni Tallinnas jaanuaris ja ta vahistati kohtu loal kuni tema väljaandmise otsustamiseni.

Vene ajakirjanduse andmetel süüdistatakse Dmitrievit üle 400 miljoni rubla ehk ligi 9,9 miljoni euro omastamises ehk ametiseisundi kuritarvitamises ja kelmuses eriti suures ulatuses.

Rosinvest.com’i teatel värbas Dmitriev aastatel 2007-2009 Omski filiaali juhina väikese raha eest inimesi, kelle nimele ta vormistas võltsitud dokumentide alusel üle 100 laenu Omskisse kortermaja ehituseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles