Aarnio värvikas ja hoogne karjäär

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Helsingi narkopolitsei kauaaegne juht Jari Aarnio (1957) alustas karjääri korrakaitsejõududes 1979. aastal. Juba paar aastat hiljem siirdus ta legendaarse narkokomissari Torsti Koskineni meeskonda. 1987. aastal autasustati teda aasta politseiniku tiitliga, 1995. aastal omistati politsei teeneterist.

1999. aastal nimetati Aarnio Helsingi narkopolitsei ülemaks ning tema juhitud üksus tegi narkokuritegude avastamisel ja ennetamisel erakordselt tulemuslikku tööd.

2007. aastal aga selgus, et siseministeerium oli algatanud uurimise narkopolitsei uurimismeetodite kohta. Kahtluste kohaselt vaatasid politseinikud läbi sõrmede infoallikana kasutatud narkokurjategijate tegemistele. Kahtluse all olnud üheksast politseinikust esitati süüdistus ametikohustuste rikkumises vaid Aarniole, tema kolmele alluvale ja KRP ülemkomissarile Tero Haa­palale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles