Tallinna tasuta ühistranspordi ärakeelamise katse Riiat ei heiduta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liinibuss. Pilt on illustreeriv.
Tallinna liinibuss. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna tasuta ühistranspordi ärakeelamise katsed ei heiduta Riiat, kes kavatseb hakata linlastelt ja teistelt sõidu eest erinevat tasu küsima, ütles Riia linnapea Nils Ušakovsi pressiesindaja Olga Proskurova-Timofejeva kolmapäeval BNSile.

Ušakovs võttis ühendust Tallinna linnapea Edgar Savisaarega, et arutada Eestis tehtavaid samme Tallinna tasuta ühistranspordi keelustamiseks, rääkis pressiesindaja. Savisaar kinnitas Riia linnapeale, et Eesti valitsuskoalitsiooni keelustamisettepanekutel ei ole õiguslikku alust.

Riia olukord sarnaneb Tallinna omaga. Ka seal on pealinnas võimul erakond - vasakpoolne venemeelne Üksmeele Keskus, mis valitseb koalitsioonis piirkondliku parteiga Au Teenida Riiat, mis Läti parlamendis on opositsioonis.

Riia võimudel on kavas hakata järgmisest aastast diferentseerima pealinna ühistranspordi piletihindu sissikirjutuse põhjal. Riia elanik maksab sõidu eest 60 eurosenti, iga teine kaks korda rohkem ehk 1.20 eurot.

Läti parlament on vasaktsentristliku võimuerakonna Ühtsus eestvõttel algatanud ühistransporditeenuste seaduse muudatuse, mis keelaks erinevad piletihinnad reisija registreeritud elukohast lähtuvalt. Ka keskkonna- ja regionaalarengu ministeeriumi sõnul ei ole Riia linnavolikogul juriidilist õigust piletihindu kavandatud viisil reformida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles