Porimatt hoiab kodu puhtana

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruumidesse sobib tavaline vettpidava põhjaga tekstiilist matt.
Ruumidesse sobib tavaline vettpidava põhjaga tekstiilist matt. Foto: Liis Treimann

Kaubanduskeskustesse sisenedes ei kipu meist keegi oma jalgu porimatil nühkima. Enamasti arvestavad äripindade omanikud sellega ja maha pannakse kuue-seitsmemeetrine porimatisüsteem. Just nii palju samme kulub, et klient saaks esmase tolmu ja muda maha raputatud ning jalad enam-vähem kuivaks.

Kui käidavas kohas pole porimatisüsteemi, saab niiskel ajal kaubanduskeskusesse sisenemisest tõeline vaatemäng – iga külastaja otsib vähegi kuivemat rada ja püüab vältida lirtsuvat vaibatükki, mis peaks jalanõusid puhastama ja kuivatama.

«Kui inimene tuleb koju, siis ta nühib oma jalad ukse taga võimalikult puhtaks – ta ju tuleb oma koju,» rääkis Lincona projektimüügi osakonna juhataja Ando Anderson. Seetõttu ei ole enamikus kodudes uhket porimatisüsteemi vaja. Siiski oskab ta koju porimati otsijaile mõned näpunäited anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles