Lasteaedadesse on mahutatud ligi 2200 last üle normi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaedade tervisenõudeid leevendati
Lasteaedade tervisenõudeid leevendati Foto: Peeter Langovits.

Eesti lasteaedades on kokku ligi 57 000 kohta, ent lapsi on nendele mahutatud ligi 2200 võrra enam, kui normid lubaksid.

Eile kooskõlastusele saadetud lasteaedade tervisenõudeid leevendava sotsiaalministri määruse seletuskirjas on välja toodud statistikaameti andmed, et mullu oli Eesti lasteaedades kokku 2183 last enam kui norm lubanuks. Kokku käib lasteaedades 59 114 last.

2003. ja 2009. aasta võrdlusest ilmneb, et lasteasutuste arv on neil aastail püsinud täpselt sama - kokku 535, kuid normkohtade arv on selle aja jooksul suurenenud 9822 ning laste arv 10 754 võrra.

«Jätkuvalt on probleemiks lasteaedade rühmade ülemajutatus. Mitmed omavalitsused on suurendanud rühmades laste arvu üle koolieelse lasteasutuse seaduses lubatud maksimaalse piiri,» tõdevad seletuskirja koostajad.

Mullu oli terviseameti järelevalve all kokku 647 lasteasutust, sealhulgas ka lasteaed-algkoolid. Nende vastavust tervisekaitsenõuetele käidi kontrollimas 82 protsendis asutustes.

Sotsiaalminister nõustus eile leevendama lasteaedade tervisenõudeid nii, et juba koolitusloa saanud lasteaedades ei käida ruuminõudeid kontrollimas vastavalt ruutmeetritele. Selle asemel hakatakse järelevalves mõõtma lasteaia sisekliima läbi siseõhu kvaliteedi, soojusliku mugavuse, valgustuse, akustika jm näitajate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles