USA loobus edasisest Vene kopterite ostmise kavast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene helikopter MI-17 Kabulis sõjaväelennuväljal.
Vene helikopter MI-17 Kabulis sõjaväelennuväljal. Foto: SCANPIX

USA kaitseministeerium on loobunud kavast osta Afganistani sõjaväele veel 15 Venemaal valmistatud helikopterit, teatasid ametnikud täna.

Pentagoni taotlus rahade eraldamiseks veel 15 Vene kopteri ostmiseks põrkus kongresmenide ja inimõiguslaste vastuseisule, kuna Vene relvaekspordiagentuur Rosoboronexport on jätkuvalt tarninud relvi Süüria režiimile.

«Pentagon on konsultatsioonide tulemusel kongressiga [tarnijale] esitatavad nõuded ümber hinnanud,» teatas kaitseministeeriumi kõneisik Maureen Schumann AFP-le.

«Meil ei ole praegusel hetkel kavas osta Rosoboronexportilt rohkem Mi-17V-5 koptereid.»
Julgeolekuametnike ja sõjaväe esindajate sõnul on kopterid hädatarvilikud Afganistani sõjaväe tugevdamiseks pärast USA juhitud NATO väekontingendi lahkumist tuleval aastal.

Pentagoni ametnike sõnul suudavad Ühendriigid endale võetud kohustusi siiski täita, kuna 2011. aastast alates on Venemaalt ostetud juba 63 Mi-17 kopterit.

Inimõigusorganisatsioonid on valitsuse otsust tervitanud kui käiku, mis näitab USA negatiivset hoiakut inimõiguste rikkumiste pealt teenivate firmade suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles