Mihkel Mutt: tasuline lugu? Tänan, ei.

Mihkel Mutt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt
Mihkel Mutt Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kolumnist Mihkel Muti arvates on täiesti võimalik, et kvali­teet­aja­kirja­nikud muutuvad eluviisilt sarna­semaks kõrg­kunsti loojatega. Nood pole kogu ajaloo vältel honorarist ära elanud, massi­publik pole neid vajanud. Ikka on olnud keegi kolmas, kes neile töö eest maksis.

Teiselt inimeselt varastamine on enamiku meelest patt. Eriti kui too pole rikas. Riigilt varastamine pole ilus, aga see pole nii õudne. Ja kui varastada suurelt rahvusvaheliselt korporatsioonilt, siis on see mõne meelest koguni õilis.

Internetipiraatlus on nii tõsine asi, et mõjutab isegi USA ja Hiina suhteid. Samas eksisteerib mõtteviis, mille järgi on tasuta internet üks põhilisi inimõigusi. Kui veel tosina aasta eest peeti selle all silmas internetiühendust ennast, siis nüüd mõeldakse sisu. Kõik internetis leiduv peaks olema tasuta kättesaadav, sõltumata sellest, kes selle sinna välja on pannud. (Huvitav, et keegi pole veel öelnud, et ka elekter on üks põhilisi inimõigusi!)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles