Haapsalu lähistel visati metsa alla 11 kotitäit kalmuküünlaid

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemaal Saunja küla lähistel hukkus veokiga kokku põrganud sõiduautos neli noort meest.
Läänemaal Saunja küla lähistel hukkus veokiga kokku põrganud sõiduautos neli noort meest. Foto: Martin Ilustrumm / Postimees

Eile pärastlõunal peatus Paralepa metsas Peetri kivi lähedal valge kaubik, kust väljunud inimene jättis metsa maha 11 kilekotitäit kalmuküünlaid. Asja uurima asunud keskkonnainspektsiooni vaneminspektori Meelis Kausteli sõnul on kalmuküünlad pärit Kalaküla liiklusõnnetuse paigast.

Neljapäeval kella poole kolme paiku päeval peatus Paralepa metsas Peetri kivi lähedal valge kaubik, millest väljunud inimene jättis metsa alla maha 11 kilekotitäit kalmuküünlaid. Igas 30–liitrises kilekotis oli umbes 50 küünalt — seega enam, kui pool tuhat küünalt, kirjutab Lääne Elu.

Et surnuaedades on spetsiaalsed plastiku– ja metallikonteinerid, kuhu küünlatopsid visata, kahtlustas Kaustel kohe, et prügi pärineb maantee äärest.

Täna lõunaks leidis info kinnitust, kui keskkonnainspektsiooni helistas kohalik väikeettevõtja, kes oli ise hukkunuid mälestamas käinud ja tundis Paralepa metsa heidetud kraami ära.

Kuigi metsaalune on nüüd puhas, tahab keskkonnainspektsioon metsa reostaja kätte saada ja ootab inimestelt abistavat lisainfot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles