Fotograafia ja arhitektuuri sümbioos: Arne Maasiku Chicago

, EKA professor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Maasik

Arne Maasik on Eestis vist küll ainuke USA suurlinnade fotografeerija. Teised on teinud üksikuid fotosid neist, aga kestvalt, süstemaatselt, täpselt komponeeritud teoseid kohtab meil harva.

 Väheoluline pole ka tööde suur formaat, milles on jälgitavad motiivide peenemadki detailid, ning väga kaalutletud kompositsioon, mida ta kindlasti õppis Eesti Kunstiakadeemias. Paljudel teistel fotograafidel sellist taustsüsteemi pole ja nad on lihtsalt katsetajad, nii-öelda hea õnne peale. Amatöörid võivad praegusajal teha üksikuid häid fotosid, kui neid tuhandetest välja valida.

Peale selle on Arne Maasiku loomingu üheks tugevaks küljeks ka see, et ta on hariduselt arhitekt. Ta ei näe ainult majakarpe, pinnalisi fassaade, katuseid ja torne – ta näeb struktuure, ta näeb seda, mida peidavad endas majad ja kvartalid. Strukturaalne mõtlemine ongi arhitektitöö aluseks, vastava hariduseta inimesel seda ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles