Evestus: prokuröride meilivahetuse lekitajat jahtima ei hakata

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prokuratuuri eriasjade prokurör Steven-Hristo Evestus.
Põhja prokuratuuri eriasjade prokurör Steven-Hristo Evestus. Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalal avalikustatud materjalid prokuröride tööprobleemidele keskenduvast meilivahetusest ei too riigiprokuröri ja prokuröride eetikanõukogu esimehe Steven-Hristo Evestuse kinnitusel kaasa lekitaja jahtimist.

Steven-Hristo Evestus ütles ERRi uudisteportaalile, et prokuröride eetikakoodeksis nagu paljude teiste asutuste ühistes kokkulepetes on kirjas, et siseküsimusi ei viida avalikkuse ette.

«Hoolimata sellest, et tegu on tehtud, me kindlasti nõiajahile ei asu, küll aga näen, et sellise käitumise arutamisel on oma roll prokuröride seast valitud eetikanõukogul,» nentis Evestus.

Riigiprokuröri kinnitusel on kirjavahetuse meediasse viimist tauninud mitmed meililisti vestluses osalenud prokurörid ise.

«Hea, kui on valmidust ja julgust mõtetega välja astuda, siis on võimalik tekkinud probleemkohtadega ka tegeleda või näiteks selgitada, kui midagi on valesti mõistetud või kui on eksitud faktides,» selgitas Evestus, miks on tema hinnangul asutuse sees mõtete vahetamine ja tööprobleemide lahkamine igati vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles