Lääne- ja Idaringil lõpeb suur tee-ehitus

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Lääne- ja Idaringtee.
Tartu Lääne- ja Idaringtee. Foto: Margus Ansu;

Üks pilt räägib rohkem kui tuhat sõna. See ütlus kehtib hästi ka reedel avatava Tartu Lääne- ja Idaringtee kohta, mille aitas fotograaf Margus Ansul sellele suurele pildile püüda Pakker Avio Cessna-172 piloot Kaimar Lomp.

«Üks suur asi on tõesti ära tehtud, jalakäijatel ja autojuhtidel on nüüd sealkandis ohutum ja mugavam liikuda,» iseloomustas 2012. aasta kevadel alanud ja nüüd valmis saanud Lääneringi rajamist maanteeameti Lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal.

«Suur asi» on nii suur, et 400 meetri kõrguselt Läänering täies pikkuses eelmise neljapäeva hommikupoolikul pildile ei mahtunud. Kaadrist jäi välja näiteks nüüd kadunud väga ohtlik Tõrvandi raudteeülesõit, kus ristusid mõistusevastaselt peateena väike Võru tänav ja kõrvalteena suur Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee. Aastatel 2002–2012 juhtus sel 30 aastat tagasi ajutise lahendusena rajatud ristmikul 42 liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja sai viga 50 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles