Tiit Hennoste: Mis juhtus Toomas Väljatagaga?

Tiit Hennoste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Hennoste
Tiit Hennoste Foto: Kristjan Teedema

Kultuurilehes Sirp läbi viidavate muudatuste tähtsaim ajend näib olevat lehe poliitiline ümbertegemine ministeeriumitruuks koeraks, kirjutab Tartu Ülikooli õppejõud, meediakriitik Tiit Hennoste.

irbi ümber on keerutatud nii ja naa. Mu jaoks on aga seni vastamata keskne küsimus. See on lihtne: mis juhtus Toomas Väljatagaga? Toomas Väljataga on teadupärast Sirpi kirjastava asutuse juht (SA Kultuurileht juhatuse esimees). Vaatame sündmusi lihtsalt järjekorras.

Hetkel x sai Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarandi ametiaeg otsa ja kuulutati välja konkurss. Tarand taandas end lõplikult, ülejäänud kolmest kandidaadist ei leidnud ükski komisjoni armu (komisjon ei olnud mitte ainult Sirbi nõukogu). Tulemuses pole midagi üllatavat. Pole Sirp esimene leht (või asutus), mille juhi otsimise konkurss läbi kukub. Täiesti tavaline lugu, ükskõik mis riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles