Suurtükiväepataljon tulistas keskpolügoonil haubitsatest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahinglaskmised haubitsast..
Lahinglaskmised haubitsast.. Foto: Toomas Huik.

Suurtükiväepataljon sooritas täna edukalt kaitseväe keskpolügoonil lahinglaskmised 122-mm haubitsatest D-30.

Suurtükiväeinspektor major Viktor Kalnitski rääkis, et laskmised 122-mm haubitsatest läksid edukalt, kõik püstitatud eesmärgid on saavutatud ning ajateenijate tegevus sai kaadrikaitseväelastelt hea hinnangu. Nüüd seavad suurtükiväe ajateenijad ennast valmis, et asuda teele oma paiknemisalale õppusel Kevadtorm.

Möödunud aastal Soomest hangitud relvadest tulistas nii ajateenijatest suurtükiväepatarei kui ka õppekogunemisele kutsutud suurtükiväepatarei reservohvitserid- ja allohvitserid. Reservväelaste jaoks oli tegu ümberõppega, kuna aastatel 1998-2004 suurtükiväegrupis ajateenistuse läbinud olid saanud väljaõppe 105-mm haubitsatel.

Reservohvitseridele- ja allohvitseridele oli see kõigest üks etapp selle aasta õppekogunemisest. Reservväelaste suurtükiväepatarei õppekogunemise põhiosa viiakse läbi selle aasta augustis ja septembris, kui kaitseväeliste teadmiste ja oskuste värskendamiseks kutsutakse kokku lisaks juhtivkoosseisule ka reakoosseis.

Suurtükiväepataljon suundub laskmiste järgselt kaitseväe õppusele Kevadtorm 2010, kus nende ülesandeks on jalaväeüksuste toetamine.

122-mm kaliibriga välihaubitsa maksimaalne laskekaugus on 14,6 km, laskekiirus 4-6 lasku minutis ning haubitsa meeskond on seitsmeliikmeline. Suurtükiväepatareisse kuulub kuus haubitsat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles