Ida-Virumaa kool hakkab endale viikingilaeva ehitama

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viikingilaev Turm.
Viikingilaev Turm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maidla kool tahab endale mõisakoolide programmi toel ehitada koopia Norra viikingilaevast, mis suudab 12 meeskonnaliikme, aerude ja purje toel liikuda nii Aidu kanalites kui ka merel.

Kui taotlus rahuldatakse ja raha saadakse, võib üheksameetrise männipuust Norra viikingilaeva ehitamine alata juba uue aasta alguses, kirjutab Põhjarannik.

Laev ehitatakse valmis õpitoas, milles saavad osaleda kõik soovijad. Laeva tarbeks vajalikud plangud tahutakse kirvega ning puri kootakse lambavillast.

Paadi enda ehitamine läheb maksma ligikaudu 30 000 eurot. Sellele lisanduvad muud kulud, sealhulgas treiler paadi vedamiseks. Projekti üldmaksumus on umbes kaks korda nii suur kui aluse enda tegemine.

Viikingilaev pakuks turistidele lisavõimalusi Aidu kanalitel liikumiseks. Samuti saaksid huvikoolis sõudmist õppivad lapsed võimaluse aerud vette kasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles