Mikser: šokietendus täitis oma rolli ka partei loomiseta

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann.

Katarsis kunstielamusest on mõnikord vajalik ning poliitiline šokietendus täidab oma rolli ka ilma selleta, et partei tekiks, ütles sotsiaaldemokraat Sven Mikser pärast Ühtse Eesti suurkogu lõppu.

Mikser lausus ERRi uudisteportaalile, et kunst ja kultuur mõjutavad poliitikat pidevalt, iseasi, kas seda peaks kogu aeg nii šokeerivas vormis tegema, nagu Ühtse Eesti puhul.

«Ma ei kahtle, et see saab tulevikus poliitikas oluliseks, mida kultuuriavalikkus ütleb,» kinnitas Mikser.

Tema sõnul on lavastuse tegijad piisavalt nutikad tabamaks, et ei sa ühekorraga olla poliitikas ja väljaspool poliitikat ning eelistasid kindlalt olla väljas. « Eks seda ole ju ka Eestis lähemas minevikus proovitud - olla üheaegselt nii kõrval ja kritiseerida kui ka teisest küljest teha poliitikat. Paraku selline kahe tooli vahel istumine ei kuku hästi välja. Ma arvan, et šokietendus kui selline täidab oma rolli ka ilma selleta, et selle pealt partei tekiks,» leidis poliitik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles