Kaldre: Ühtne Eesti peaks suvetuurile minema

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühtne Eesti Suurkogu
Ühtne Eesti Suurkogu Foto: Jelena Rudi

Kahjuks oli eile Ühtse Eesti suurkogu Saku suurhallis vaatamas vähe tavalisi valijaid ning selleks, et etendus ka nendeni tuua, võiks projekt suvetuurile minna, leidis ajakirjanik Peeter Kaldre.

«Sellist tavalist valijat, kellele tegelikult see etendus oleks kõige rohkem korda läinud, saalis eriti ei olnud. See läks selles mõttes natuke kihva,» ütles ajakirjanik Peeter Kaldre tänases Vikerraadio saates «Rahva teenrid».

Kaldre sõnul teadsid saalis istunud avaliku elu tegelased ja ajakirjanikud niigi väga hästi, kuidas poliitikas asju tehakse. «Mul on tuline kahju, et sellest ei olnud otseülekannet,» ütles ta.

«Sul on täiesti õigus. Valdav enamik inimesi ei läinud sinna ei tavavalijana ega teatrikülalisena, mitte vaatama vaid vaatlema,» sekundeeris ajakirjanik Sulev Valner.

«Ma arvan, et Tiit Ojasool on kahju, et publik ei tulnud oodatud määral kaasa. Ei saavutatud võib-olla seda efekti, mida oleks olnud huvitav läbi elada - aga ka riskantne,» jätkas Valner.

«See projekt võiks minna üle Eesti tuurile ja siis saavad tavalised vailjad ka sellest osa,» ütles Kaldre.

Valner tõdes, et ootus uue partei sünniks on olemas ja tema meelest oligi No-teatri etendus tehtud selleks, et seda ootust välja tuua. «Rahuolematus nende poliitiliste valikutega, mis meil on, on väga suur.» Samas nentis ta, et ühist rahulolematust on kerge tekitada, aga raske on leida, millist muutust siis tegelikult tahetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles