Näitusel «ANK'64. Pool sajandit kunstis» saab kohtuda Jüri Arrakuga

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 23. novembril kell 14 toimub Tallinna Kunstihoones näitusel „ANK'64. Pool sajandit kunstis“ ringkäik kunstnik Jüri Arrakuga.

Jüri Arraku nimi Eesti kunstielus tutvustamist ei vaja - ometi ei tea ilmselt kõik, et kunstnikuteed alustas ta just rühmituse ANK'64 ridades.  

Kunstnik kohtub publikuga näituse «ANK '64. Pool sajandit kunstis» raames ja viib läbi ringkäigu. Kohtumine algab 23. novembril kl 14 Tallinna kunstihoone suures saalis, vestlust modereerib Tallinna Kunstihoone haridustöötaja, kunstiteadlane Rainer Vilumaa. Osavõtt näitusepiletiga.

ANK '64 oli aastatel 1964–1969 Tallinnas tegutsenud kunstirühmitus, mille moodustasid Eesti Riikliku Kunstiinstituudi (ERKI) taustaga noored kunstnikud Malle Leis, Jüri Arrak, Kristiina Kaasik, Tiiu Pallo-Vaik, Enno Ootsing, Marju Mutsu, Vello Tamm, Tõnis Laanemaa ja Aili Vint, vaimseks juhtfiguuriks Tõnis Vint. Rühmituse asutamise 50. juubeli eel toob Tallinna Kunstihoone publikuni ulatusliku ja esindusliku retrospektiivnäituse, mis taaselustab 1960. aastate idealistliku ja otsingulise vaimu ning on mõeldud austusavaldusena ANK '64 helgele ja mängulisele eksperimentaalsusele.

Näitusel osalevad Jüri Arrak, Kristiina Kaasik, Tõnis Laanemaa, Malle Leis, Marju Mutsu, Enno Ootsing, Tiiu Pallo-Vaik, Vello Tamm, Aili Vint ja Tõnis Vint.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles