Pikaliiva asumisse rajatakse Äkke ja Kaaruti tänav

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus kavatseb nimetada Haabersti linnaossa Pikaliiva asumisse rajatavad tänavad Äkke tänavaks ja Kaaruti tänavaks.


Riigimaa 40 kinnistu detailplaneeringuga tekivad Pikaliiva asumisse kaks uut tänavat. Mis saavad linnavalitsuse kohanimekomisjoni ettepanekul nimedeks Äkke tänav ja Kaaruti tänav, teatas Raepress.

Riigimaa 40 kinnistu detailplaneeringu alusel tekkivate uute tänavate nimede osas pidas komisjon oluliseks põlluharimisega seotud nimeteema jätkamist, kuna Pikaliiva oli põllu- ja maaharijate küla.

Varasemast ajast on reservi jäänud mehaaniliste maaharimisriistade nimed (kaaruti, niiduki, koguri, libisti, äkke), viljakülviga seotud nimed (külimitu, külvise, külvipõlle) ja viljapeksuga seotud nimed (koodi ja kolgi). Koostöös linnaosa valitsusega otsustati tänava kujuga seonduva Kaaruti tänava ja värvika Äkke tänava nime kasuks.

Ühtlasi leidis nimekomisjon, et loogiline on muuta Pikaliiva tänava ja Sõudebaasi tee leviala selliselt, et Pikaliiva tänav algab Paldiski maanteelt ja Sõudebaasi tee algab Pikaliiva tänavalt. Selliselt muutub nii Pikaliiva tänav magistraalina kui Sõudebaasi tee kõrvaltänavana terviklikult kergemini tajutavamaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles