Otse: kas Eesti pensionikindlustussüsteem on jätkusuutlik?

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson / Postimees

Riigikogu konverentsikeskuses algas kell 14 s otsiaalkomisjoni avalik istung, kus tuleb arutlusele pensionikindlustussüsteemi jätkusuutlikkus.

 

Istungil räägib süsteemi jätkusuutlikkusest Praxise analüütik ja Tartu Ülikooli lektor Andres Võrk, sotsiaalministeeriumi esindaja kõneleb riikliku pensionikindlustussüsteemi olukorrast ja prognoosidest ning rahandusministeeriumi esindaja annab ülevaate ministeeriumi lähiaja tegevusest.

Eesti Väärtpaberikeskuse projektijuht Evelin Lepp-Vaiku teeb ettekande kogumispensioni ja täiendava kogumispensioni seisust ning Eesti Kindlustusseltside Liidu juhatuse esimees Mart Jesse pensionisüsteemi probleemidest ja ettepanekutest.

Istungile on kutsutud ka sotsiaalkindlustusameti, riigikontrolli, Eesti Pangaliidu, Eesti Fondihaldurite Liidu, finantsinspektsiooni, Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu, Eesti Tööandjate Keskliidu ja Eesti Ametiühingute Keskliidu esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles