Vaata, milline näeb välja riigikantselei töönädal

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikantselei 95. sünnipäeval pildistas fotograaf üles asutuse töönädala, sealhulgas jäid kaamerasilma ette nii külalised Ghanast kui ka juba Eesti 100. sünnipäevapidu ettevalmistav koosolek.

Riigikantselei tähistas eelmisel nädalal 95. sünnipäeva ning jäädvustas sel puhul fotodele asutuse tavalise töönädala. Fotod nädalast riigikantseleis talletab oma kogusse ka Filmiarhiiv.

Riigikantselei teatel sai projekt alguse pidevast probleemist, et vanu fotosid lihtsalt pole või on neid väga vähe. Seega tahab riigikantselei korraldada nii, et tänasest riigikantseleist saaks olema ülevaatlik hulk häid pilte.

Seetõttu liikus möödunud töönädala jooksul majas ringi fotograaf Raigo Pajula, kes püüdis saada piltidele tavalise riigikantselei töönädala, sealhulgas erinevad inimesed, töösituatsioonid ja koosolekud.

Riigikantselei ajutine eelkäija loodi 11. novembril 1918, samal päeval, kui võim Tallinnas läks üle ajutisele valitsusele, Sellekohane käskkiri anti välja küll alles kantselei 20. sünnipäeva eelõhtul – 10. novembril 1938. Esimeseks ametisse nimetatud asjadevalitseja kohusetäitjaks sai Theodor Käärik.

Alates 2003. aastast on riigisekretär Heiki Loot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles