Aasta eurooplaseks valiti Mall Hellam

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam.
Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam. Foto: Marina Puškar

Eesti Euroopa Liikumise nõukogu otsustas üksmeelselt tunnustada aasta eurooplase tiitliga Avatud Eesti Fondi juhatajat Mall Hellamit.
 

Euroopa Liikumise juhataja Kristiina Ling põhjendab valikut sellega, et Mall Hellami puhul on tegu sihikindla inimesega, kelle pikaajalisel eestvedamisel on Eesti ühiskonnas väga erinevatel tasemetel tekkinud side Euroopaga, olgu siis mõtete ja teadmiste või inimeste ja organisatsioonide vahendusel.

Käesoleval kevadel täitus Mall Hellamil 20 aastat Avatud Eesti Fondi juhatajana. Kogu selle aja vältel on ta järjekindlalt püüdnud innustada inimesi Eesti ja Euroopa asjades kaasa rääkima. Aasta eurooplase tiitel kuulub Mall Hellamile tänuks avatud Euroopa mõtte ja väärtuste
teadvustamise eest Eestis.

Mall Hellam sõnas auhinda vastu võttes, et Euroopa tähendab tema jaoks eelkõige vabadust. «Euroopasse kuulumine on Eesti vabaduse garantii, nii nagu euroopalike väärtuste austamine on igaühe isikliku vabaduse tagatis,» ütles Hellam.

«Mall Hellami sõnajulgus ja kodanikutunne ületab kindlasti riigipiirid ja on oma avatud mõttelaadilt eeskujuks nendele, kes meie tänast kodanikuühiskonda kujundada saavad - vabatahtlikest kuni poliitikuteni. Mall Hellam on aidanud kaasa silla ehitamisele, mille abil jõuavad ideed avatud ja sidusast ühiskonnast meie inimeste ellu seal, kus nad reaalselt tegutsevad,» lisab Eesti Euroopa Liikumise juhataja Kristiina Ling.

Tunnustusüritus toimus 8. mail Vabaduse väljakul, kus tähistati Euroopa päeva originaalse luulekontserdiga ning astusid üles luulemeistrid Eestist kuni Islandini.

Eesti Euroopa Liikumine on kõikidele avatud euroopameelne kodanikuühendus, mis kuulub rahvusvahelise Euroopa Liikumise võrgustikku ning on Euroopa Liidust huvitatud kodanike ja ühenduste arutelufoorum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles