Kiiruisuäss andis dopingukütid kohtusse

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claudia Pechstein
Claudia Pechstein Foto: AP / Scanpix

Saksamaa kiiruisutaja Claudia Pechstein (pildil) asus võitlusse spordisüsteemiga ning andis kohtusse Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri ja Rahvusvahelise Uisuliidu, kes ta mingeid tõestusi esitamata keelatud ainete tarvitamises süüdi mõistsid ning kaheaastase võistluskeelu määrasid. Viiekordne olümpiavõitja nõuab neilt organisatsioonidelt miljoneid kahjutasu.

Dopingukütid pole Pechsteini vastu esitanud ainsatki tõendit. 2009. aastal pärast MMi teatas uisuliit, et sakslanna vereproovides kõikus retikulotsüütide ehk noorte punaliblede määr ebanormaalselt palju, mis viitavat veredopingule.

Pechstein tõrjus kõik süüdistused, sulgus kaheks nädalaks haiglasse uuringutele, esitas meditsiiniekspertide analüüse, miks verenäidud võisid kõikuda, kuid teda ei kuulatud ning alaliit määras tiitlivõistlustel üle 50 medali võitnud sakslannale kaheaastase võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles