Kaitseväe pistiseasi on seotud Tallinna abilinnapea ja Riisalu äridega

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: PP

Lisaks Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ette­võttele ATKO on kaitseväe spetsialistile pistise andmise juhtumiga seotud ka riigikogulase ­Aivar Riisalu ettevõte.

Kahtlustuse kohaselt eelistas kaitseväe protokolliteenistuse spetsialist Kristjan Varik esitada tellimusi valitud ettevõtetele, mis andsid talle vastutasuna hüvesid, kirjutab tänane Äripäev.

«Minuni on jõudnud info, et on käidud, vesteldud minu töötajaga. Mulle ütles kaitsepolitsei, et suhteliselt suure tõenäosusega ei esitata teie ettevõtte vastu süüdistust, sest seal võib olla väljapressimise motiiv isiku suhtes,» rääkis riigikogulane Aivar Riisalu, kes on Callarex Grupi omanik ja juhatuse liige.

Riisalu ja pistist võtmises kahtlustatavat Varikut seob kaitsevägi, kus nad kaheksa aastat tagasi kohtusid. «Sellel hetkel oli ta minu teenistuskaaslane, me olime ühises staabis Kevadtormil aastal 2005,» meenutas ta.

Varikule pistise andmise kahtluse tõttu otsiti läbi ka Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu firma ATKO Grupi ruumid. Ettevõtte osanikelt Arvo Sarapuult ega kahtlustatavalt ettevõtte juhilt Margo Tomingalt ei õnnestunud eile kommentaari saada. Nüüd pistise andmises kahtlustuse saanud Margo Tomingas vabastati 2001. aastal Tallinna linnavalitsuse palgalt korruptsiooni tõttu.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles