Naeratav Malala võitleb edasi

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukute koolihariduse eest seisev Malala Yousafzai meenutas auhinda vastu võttes, et paljud lapsed maailmas ei igatse mitte ilusaid asju, vaid võimalust õppida.
Tüdrukute koolihariduse eest seisev Malala Yousafzai meenutas auhinda vastu võttes, et paljud lapsed maailmas ei igatse mitte ilusaid asju, vaid võimalust õppida. Foto: AP/Scanpix

Muude teemade puhul võis Euroopa Parlamendi saadikute seas täheldada loomulikke erimeelsusi, ent vähemalt üks algatus pälvis nende täieliku heakskiidu. Pakistani koolitüdruk Malala Yousafzai läks eile Strasbourgis Sahharovi-nimelist inimõigusauhinda vastu võtma püstitõusnud saadikute valju aplausi saatel.


Preemia kätteandmisel jagas Euroopa Parlamendi president Martin Schulz neiule palju kauneid sõnu. «Ma olen uhke, et see auhind antakse kangelannale, ellujääjale, 16-aastasele lapsele julguse eest võidelda fanatismi vastu,» sõnas Schulz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles