Madalikule kinni jäänud parvlaev Kõrgelaid pääses taas omal jõul liikuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgelaid.
Kõrgelaid. Foto: www.tuulelaevad.ee

Kolmapäeva õhtul Sõru sadamas enne sildumist madalikule kinni jäänud Kõrgelaid pääses peale neljatunnist tööd liikuma ja sildus kai ääres kell 00.40.

Sõidukid ja reisijad olid laeval laevapere poolt hoitud ja said turvaliselt maale toimetatud, teatas Väinamere Liinid.

«Olime valmis reisijaid laevalt evakueerima ja bussiga koju sõidutama, kui olukord oleks pikemalt kestma jäänud. Suur tänu kõigile osapooltele, kes nõu ja jõuga abiks olid ja eriti reisijatele kannatliku ja heasoovliku suhtumise eest,» teatas ettevõte.

Juhtumi täpsemad põhjused selguvad peale juurdluse lõppu.

Eile õhtul kell 19 Triigi sadamast väljunud parvlaev Kõrgelaid triivis kell 20.30 Sõru sadamasse sildumisel madalikule. Sildumismanööver ebaõnnestus ja laev jäi seisma umbes 30 meetri kaugusele sadamakaist.

Laevale, reisijatele ja sõidukitele otsest ohtu ei olnud, laev seisis stabiilselt ning oli ahtrist kinnitatud kahe otsaga kai külge. Pardal viibis 24 reisijat, 9 meeskonnaliiget ja 9 sõidukit.

Merevalvekeskusest saadeti appi piirivalvelaev Valve, mis pidi kohale jõudma kell 2, et selle abil laev madalikult lahti tõmmata. Parvlaev pääses aga omal jõul enne madalikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles