Mikser: Reformierakond ei pääse Langi tagasikutsumisest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Toomas Tatar

Kuigi riigikogus toimunud umbusaldushääletus jättis esialgu kultuuriminister Rein Langi ametisse, on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Sven Mikseri kinnitusel selge, et enamike kultuuriinimeste usalduse kaotanud minister ei saa pikalt oma postil jätkata.

«Võimuliit, kus on nii palju Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu vahelisi pingeid, üritab hambad ristis valitsust koos hoida,» kommenteeris Mikser tänast hääletust, kus opositsioonisaadikute kõrval toetas Langi tagandamist ka Andres Herkel IRLi fraktsioonist.

«Aga pole kahtlustki, et kultuuriringkondade usalduse kaotanud kultuuriminister ei saa enam oma tööd edasi teha. Nii või teisiti on Reformierakond sunnitud Langi ohverdama. Mida varem see juhtub, seda parem. Loodame, et Reformierakond jõuab selle tõdemuseni juba oma laupäevasel volikogul,» märkis Mikser.

Sotsiaaldemokraadid on kindlal veendumusel, et järjekindlalt vassinud ja valetanud minister ei sobi Eesti valitsuse liikmeks, rõhutas partei oma pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles