Valitsus kiitis heaks kultuuripoliitika alused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kiitis oma eilsel istungil heaks kultuuripoliitika põhialused, millele tuginedes langetatakse Eestis kultuurivaldkonnas otsuseid kuni aastani 2020. Kultuuripoliitika põhialuste dokumendi kinnitab lõplikult riigikogu.

«Seni kehtivad kultuuripoliitika arengusuunad kinnitati 1998. aastal, samas on viimase 15 aasta jooksul Eesti kultuurivaldkond jõudsalt edasi arenenud. Kehtinud dokument kattis teatud valdkondi väga üldsõnaliselt, uus seevastu käsitleb kogu kultuuripoliitikat ühtlasemalt ning on tunduvalt mahukam ja sisukam,» iseloomustas uut alusdokumenti eile päeval enne oma tagasiastumist kultuuriminister Rein Lang.

Tema sõnul on võrreldes varasemaga uutes arengusuundades suuremat tähelepanu pööratud tehnoloogilisele arengule, Eesti osalemisele rahvusvahelises koostöös, kultuuri rahvusvahelistumise ja ekspordi mõjule, haridusele ja järelkasvule ning loomemajandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles