Aasta Liberaal 2013 on Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Vanurite Eneseabi - ja nõustamisühingu hoone
MTÜ Vanurite Eneseabi - ja nõustamisühingu hoone Foto: Küllike Rooväli

Liberalismi Akadeemia nõukogu tunnustas täna «Aasta Liberaal 2013» tiitliga Vanurite Eneseabi- ja Nõustamiseühingut.

Liberalismi Akadeemia tegevjuhi Rain Rosimannuse sõnul on Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing (VENÜ) hea näide liberalismist tegelikkuses.

«Varasematel aastatel on Akadeemia Nõukogu vabadust kõige olulisemaks väärtuseks pidava ilmavaate edendamisel tunnustanud üksikisikute panust. Sel aastal otsustas nõukogu esile tõsta vabade kodanike vabatahtlikku koostööd, ühistegevust. VENÜ kasuks langes valik rõhutamaks, et vabade kodanike aktiivsus ja vastutustundlikkus ei tunne ealisi piire. Aga muuhulgas ka juhtimaks tähelepanu, et ühiskonnana peaksime  juba täna otsima toimivaid liberaalseid lahendusi toimetulekuks eesootavate paratamatute demograafiliste suundumustega,» selgitas Rosimannus Akadeemia nõukogu otsust.

VENÜ koondab pensionieas inimesi, keda iseloomustab positiivne ellusuhtumine ja kes oma tegevuses lähtuvad põhimõttest – aktiivselt tegutsedes väärtustad oma elu, aidates teisi aitad iseennast. Kogu keskuse tegevus põhineb heategevusel ja vabatahtlikkusel.

Nominendid olid loomeprojektide ühisrahastuse platvorm Hooandja, esmakordselt toimunud Arvamusfestival ja Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing (VENÜ).

„Aasta Liberaali“ tiitel on Liberalismi Akadeemia tunnustus Eesti inimesele või ühendusele liberaalse mõtte – isiku-, kodaniku- ja majandusvabaduste – silmapaistva edendamise, levitamise ja/või teostamise eest.

Varasematel aastatel on Aasta Liberaali tiitliga tunnustatud rahandusminister Jürgen Ligi, ajakirjanik Anvar Samostit ja peaministri nõunikku Kalev Kukke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles