Teejuht üksildaste meeste maailma

Liina Kersna
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kadastik
«Kevad saabub sügisel»
Varrak, 2013
222 lk
Mart Kadastik «Kevad saabub sügisel» Varrak, 2013 222 lk Foto: Repro

Oma mehelikkuses kahtlev ajakirjanik Henn Paavel, allasurutud arst Toivo Laidvee, andmisest väsinud ärimees Tambet Alver, tõelist armastust taga igatsev laulja Erik Roos ja pidevas saavutusvajaduses vaevlev ning kaksikelu elav poliitik Jaak Pukk – need on Mart Kadastiku romaanide «Kevad saabub sügisel» ja «Suvi sulab talvel» peategelased, kes oma tüpaažilt on üsnagi tuttavad kujud ka elust.

Heale ajakirjanikule kohase tundliku sotsiaalse närviga Mart Kadastik on kirjutanud teejuhi üksildaste meeste maailma. Võiks ju arvata, et küpsesse ikka, viiekümne-kuuekümne eluaasta vahele jõudnud mehed on väljakujunenud isiksused, ületanud varasemad traumad, teinud karjääri ja saavutanud enesekindluse ning loonud tugeva pere, mis kokkuvõttes tähendab kõigi eelduste täitmist rahulolevaks õnnelikuks eluks.

Teisalt on neil meestel karjääri tipp seljataga, lapsed suureks kasvatatud, kooselu naisega tuima rutiini uppunud ning kõige selle peale laiub hinges nukker üksindus. Tundub, et nad on väsinud sunnist olla midagi enamat, kui nad on. Neid mehi ei ole ammu nähtud ja armastatud kui inimesi. Aga just seda nende hing igatseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles