Kolme R-tähega poliitjõu lätetel

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Peeter Langovits

Kalle Muuli ei vaata ka uues raamatus mööda tegelaste inimlikest nõrkustest – sellest, kuidas vabanemise ja ühiskonna uutmoodi ümberkorraldamisega ühel ajal tärkasid ka isiklikud ambitsioonid, kirjutab ajakirjanik Argo Ideon.

Ajakirjanik Kalle Muuli uus lähiajalooraamat kannab alapealkirja «Varjatud murdehetki Eesti poliitikas». Selliste hetkede üle mõeldes teost ilmselt lugeda tulekski. Raamat kirjeldab omaaegse Rahvarinde sündi, millest hiljem kasvasid välja Keskerakond ja SDE, ning kahe partei, see on Reformierakonna ja Res Publica tekkelugu. Tegemist on mõttelise järjega mullu ilmunud populaarsele raamatule «Isamaa tagatuba» (Kalle Muuli, 2012).

Nii mahult kui sisuliselt kaalukaim ning võib-olla ka keskmise lugeja jaoks lihtsalt põnevaim osa uues raamatus on see, millest jutt algab – Rahvarinde oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles