Salapärane tiivuline talvitub linnas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvukalt häälitsevad hõbe-nahkhiired Jaama 195 kortermaja juures. Kõrghoonete praod ja ventilatsiooniavad võivad olla neile sobivaks talvitumiskohaks.
Arvukalt häälitsevad hõbe-nahkhiired Jaama 195 kortermaja juures. Kõrghoonete praod ja ventilatsiooniavad võivad olla neile sobivaks talvitumiskohaks. Foto: Matti Masing

Teadlased alles uurivad, kas sel sügisel ootamatult Tartusse saabunud hõbe-nahkhiirtele on Emajõelinn peatuspaik rändeteel või jäävad nad siia talvituma. Teada on aga, et nii palju selle liigi esindajaid pole siin varem kohatud.

Loodusteadlased Matti Masing ja Lauri Lutsar on seni avastanud Tartus hõbe-nahkhiiri (Vespertilio murinus) vaid väga üksikutel juhtudel.

Sel sügisel on nad kuulnud loomakeste valdusalahäälitsusi aga lausa kõrvaga ja mitmes kohas. Territooriumihäälitsused võivad viidata sellele, et neil on plaanis jääda linna talvituma, selgitas Matti Masing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles