Klaas: oman Sirbis tekkinud olukorras kaasvastutust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas.
SA Kultuurileht nõukogu esimees Urmas Klaas. Foto: Peeter Langovits

Sihtasutuse Kultuurileht nõukogu esimehe, Reformierakonda kuuluva Urmas Klaasi sõnul omab ta Sirbis tekkinud olukorras kaasvastutust.

«Sündmused on arenenud väga kiiresti ja selles olukorras on tarvis keskenduda eelkõige Sirbi aga ka SA Kultuurileht teiste väljaannete ilmumisele ning töörahu tagamisele. Samuti on tarvis läbi viia uus Sirbi peatoimetaja konkurss,» ütles Klaas Postimehele.

Tema sõnul on sügavalt kahetsusväärne, et Sirbi peatoimetaja ümber on vallandunud nii poleemiline olukord.

«Mis puutub toimetuse komplekteerimisse ja teistesse personaliotsustesse, keda kellena tööle võtta, kelle töösuhe taastada või muu selline, on juhatuse pädevuses. Peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kenderi tagasiastumine tuli väga ootamatult, lugesin sellest meediast. Kahju, et ta oma visiooni vaid ühe lehenumbri jagu realiseerida sai,» märkis Klaas.

Kaur Kender ja Robert Kurvitz teatasid pühapäeva õhtul rühmituse ZA/UM kodulehel, et astuvad peatoimetaja kohusetäitja ja toimetaja ametkohtadelt tagasi, sest sooritasid Andres Aule loomingu väljaandmisega eksimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles