G7 avaldab Venemaale survet

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene tankid liikumas maanteel Abhaasias.
Vene tankid liikumas maanteel Abhaasias. Foto: AFP / Scanpix

Maailma juhtivate demokraatlike tööstusriikide välisministrid arutavad veel täna omavahel Gruusia sündmusi ning võimalusi avaldada Moskvale suuremat diplomaatilist survet.

 

G7 riikide ministrid peavad kriisi asjus konverentskõne juba täna pärastlõunal, vahendas AFP. Briti Euroopa asjade minister Jim Murphy märkis BBC raadiole, et kõneluste eesmärgiks on Venemaale «diplomaatilise surve maksimeerimine».

«Venemaa pommitamisele sihtmärkide pihta Thbilisis ja selle ümber ning Musta mere laevastiku mobiliseerimisele pole mitte mingisugust õigustust,» toonitas ta. «Venemaa on laiendanud seda täiesti vastuvõetamatul moel,» lisas Murphy.

Gruusia teatel on kümned naaberriigi sõjalennukid pommitanud täna taas sihtmärke riigi territooriumil, sealhulgas pealinna ümber. Vene pool süüdistas aga omakorda grusiine suurtükitule taasavamises Tshinvalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles