Helioses valitsevad Valgusutoopiad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile algas Tallinna Valgusbiennaal, mille raames toimuvad näitused, töötoad ja konverents ning valguskunstnike loomingut saab peale näitusesaalide näha ka linnaruumis.


Alates pühapäevast saab Pärnu maanteel Disaini- ja Arhitektuurigaleriis näha Eesti valguskunstinäitust 299,792,548 m/s. Endise kino Helios ruumides on aga avatud näitus valguskunstnike näitus Valgusutoopiad.

Valgusbiennaali pressiesindaja Andri Maimets soovitab pimedal ajal valgus jaoks veidi aega varuda, sest näiteks Helioses on palju erinevaid ruume ja nurgataguseid, mis on praegu täidetud valguskunstnike loominguga. Heliose kino on juba aastaid suletud ning paljud ilmselt ei teagi, et sinna pääseb praegusel ajal mitte Viru tänava kangi alt, vaid hoopis Sauna tänavalt, kus Valgusbiennaali plakatid teed juhatavad. Mõlemad näitused on kõigile tasuta ning need on avatud nädala lõpuni.

Neljapäeval, 28. novembril pannakase linna üles biennaalil osalevate kunstnike installatsioonid. «Mõte on selles, et tuua linnaruumi korraga hästi palju valgust, alates Vabaduse väljakust, kuhu tuleb paljude riikide laste poolt kokku pandud installatsioon kuni selleni, et rüütatakse valgusesse Paks Margareeta, Niguliste kirik ja veel mitmed teised objektid.

Lähem info tasuta töötubade, näituste ja ekskursioonide kohta on Valgusbiennaali kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles